Friese Stabijkennel

Fan it Driuwende Hs

Home

Febe Jeppe v.d. Eenhoornleijn

Ayke fan 't Driuwende Hs

Diede fan 't Driuwende Hs

Guusje Diede fan 't Driuwende Hs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Febe Jeppe van de Eenhoornleijn   

Jeppe is geboren op 16 mei 1999 bij Marjolein Roosendaal. Zij heeft de kennel van de Eenhoornleijn. De vader van Jeppe is Thys fen 't Leeuwenhiem en de moeder is Eva van de Eenhoornleijn.

Jeppe is op 21 September 2013 ingeslapen. In augustus vonden wij haar achteruit gaan. We zijn naar de kliniek in Enkhuizen gereden, daar bleek ze vocht in haar buik te hebben. Ze heeft wat prikjes gekregen en tabletten voor thuis. De dierenarts zei echter al meteen dat ze het misschien nog 2 weken zou redden. Op de terug weg naar huis heeft ze nog gezwommen, en ze knapte verder op. Helaas was het 4 weken later echt op. We hebben toen moeten besluiten haar te laten gaan.

Febe Jeppe van de Eenhoornleijn 16-5-1999  21-9-2013

 

Thys fen 't Leeuwenhiem Eva van de Eenhoornleijn
 
Dit is Jeppe ten voeten uit, altijd in het water Ook ligt ze graag in haar mand, maar .... er ligt niets beters dan de bank!

Jeppe is een hele lieve hond. Qua karakter hadden we het niet beter met haar kunnen treffen. Ze kan goed met de kinderen overweg, we hebben natuurlijk ook onze kinderen opgevoed zodat ze respect hebben voor de honden. Als ze slapen mogen ze niet worden gestoord, ze mogen niet in de bench gaan zitten etc. Kortom als u aan een hond begint en er zijn kinderen laat de hond geen speelgoed zijn voor de kinderen, maar leer ze om op een normale manier met de hond om te gaan.

Ondanks dat ze nu richting de 12 gaat is ze nog steeds goed te spreken, ze krijgt wat meer moeite om in de auto te springen en alles gaat wat strammer, ze geniet nog volop van het leven.

Op 9 April 2011 toen Jeppe bijna 12 jaar was heeft ze meegedaan aan de CM van de NVSW. Ze is toen eerste geworden in de veteranen klasse teven. Hieronder staat haar verslag.

Bijna 12 jaar. Veteraan in uitmuntende conditie. Mooi vrouwelijk hoofd, maar het oog moet iets ovaler. Correct oor, gebit. Mooie hals- ruglijn. Staartaanzet mag iets hoger. Voor en achter goed gehoekt. Gaat voor de leeftijd nog uitstekend door de ring.

1 Uitmuntend.

Jeppe

Foto Ellis van de Klooster.