Friese Stabijkennel

Fan it Driuwende Hs

Home

Even Voorstellen

Onze honden

Gefokte nestjes

Filmpjes

Gastenboek

Links

In memoriam

 

Wij zijn lid van de logo nvsw

Even voorstellen

Wij zijn Ron en Miranda en wij wonen samen met onze 2 jongste kinderen Silke(2001) en Lieke(2003).In Amsterdam We wonen buiten het centrum, op een woonark. Heerlijk vrij en uitkijkend over de Wilmkebreekpolder.

Toen we besloten om een hond te nemen hebben we rustig de tijd genomen om goed om ons heen te kijken. Te grote honden, honden die erg veel vachtverzorging nodig hebben of niet geschikt zijn voor een gezin met kleine kinderen vielen af. Nadat we hadden besloten dat het een Friese Stabij moest worden hebben we ons aangemeld bij de NVSW.(Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen) Ik weet het ze staan ook regelmatig op marktplaats maar of dat de goede weg is om een Stabijpup te kopen ik heb er grote twijfels bij. Er wordt niet gekeken naar gezondheid, er wordt niet gelet op erfelijke afwijkingen en vooral hebben deze fokkers niets met regels te maken ter bescherming van de teef. Ze kunnen bij wijze van spreken een teef elke loopsheid laten dekken, niemand die daar wat van zegt. Ook het aantal dekkingen wat een reu mag verrichten is vastgelegd. Dit zijn allemaal regel(tjes) om te zorgen dat het ras zo gezond mogelijk blijft.

Een paar maanden later kregen we een telefoontje dat er een nestje was geboren op 19 mei 1999 bij Marjolein Roosendaal. We hebben meteen een afspraak gemaakt om te gaan kijken. Er waren 6 pups geboren. Omdat we zelf ook graag een nestje wilden gaan fokken hebben we gekozen voor een teefje. Dat is Febe Jeppe van de Eenhoornleijn geworden. Een schat van een hond en heel lief en betrouwbaar met onze kinderen.

 

Onze kennelnaam.

Toen we hadden besloten om met Jeppe een nestje te gaan fokken moesten we natuurlijk nog een kennelnaam hebben. Omdat we op een woonboot wonen en we vonden dat het ook wat met Friesland te maken moest hebben zijn we uit gekomen op "fan it Driuwende Hs"of te wel "het drijvende huis".

                

 

Onze contact gegevens zijn:

Ron en Miranda Hopman

Landsmeerderdijk 74

1035 PX Amsterdam

020-6330904

06-48235392

Als u langs wilt komen belt u dan even?