Friese Stabijkennel

Fan it Driuwende Hūs

 
Home

Even Voorstellen

Onze honden

Gefokte nestjes

Filmpjes

Gastenboek

Links

In memoriam

 

 

 A-nest B-nest D-nest E-nest F-nest G-nest H-nest I-nest

Gefokte Nestjes 

Hierboven staan de links naar de nestjes die we hebben gefokt. Wij fokken volgens de richtlijnen van de NVSW. Dat houdt in dat er een maximum zit aan het aantal nestjes dat een teef mag krijgen, er is een maximum aan het aantal nesten dat een reu mag verwekken, er moet minimaal 12 maanden zitten tussen 2 nestjes van de teef, verder zijn er ook nog eisen waaraan een dekreu en een fokteef moeten voldoen.

-minimaal 2 keer een ZG op een tentoonstelling                       

-minimaal 18 maanden oud.

-goede gezondheid en karakter

-gecontroleerd op heupdysplasie en goed bevonden

-Geļnventariseerd. Hierbij wordt de hond opgemeten en bekeken door een inventarisator van de vereniging.

De NVSW doet dit om er zorg voor te dragen dat er op een verantwoordelijke manier met de beide rassen wordt omgesprongen. Het is niet moeilijk om een ras kapot te maken, het is veel moeilijker om een ras gezond te houden. Omdat het een relatief klein ras is en je bijna geen honden uit het buitenland kan halen moeten we erg zuinig zijn op zowel de Stabijhoun als de Wetterhoun.

Wij fokken af en toe een nestje. Wij vinden het karakter erg belangrijk en kijken ook goed naar de HD uitslagen van de reuen die wij gebruiken. Verder willen wij graag goed gesocialiseerde pups grootbrengen vandaar dat wij de werpkist in de woonkamer hebben staan zodat ze met de dagelijkse dingen in aanraking komen. Als de pups 4 weken oud zijn dan verhuizen ze naar een kamer, aansluitend aan de woonkamer, waar ze alle ruimte hebben. Als het weer het toe laat gaan ze regelmatig naar buiten, waar ze in de tuin kunnen ravotten.